Hybride werken

De uitdagingen die voortkomen uit de energietransitie vragen van ons een andere manier van werken. De productiviteit moet omhoog en we zullen onze tijd efficiënter moeten indelen. Zo kunnen we meer werk verzetten. De coronapandemie heeft ons laten zien hoe wendbaar we eigenlijk al zijn. We hebben een manier gevonden om apart en toch samen te werken in één online omgeving. Tegelijk hebben we gemerkt dat medewerkers behoefte hebben aan fysiek contact en dit in sommige gevallen echt nodig hebben om het werk goed te doen. Bij Alliander werken we fysiek samen waar dat nodig is en online waar dat kan. De aard van het werk en sociale binding zijn hierbij leidend. 

Online werken kan overal en doen collega’s waar zij het meest prettig en efficiëntst werken: op kantoor, thuis of op een externe locatie. Teams zoeken samen naar de juiste balans tussen online en fysiek samenwerken. Waar nodig wordt hierop bijgestuurd.

Hybride werken is voor veel Nederlandse medewerkers een cruciale arbeidsvoorwaarde. Het maakt dan ook deel uit van ons HR-retentiebeleid. Bij de onboarding van nieuwe collega’s besteden we aandacht aan hybride samenwerking. Daarnaast houden we met de (her)inrichting en ontwerp van nieuwe kantoorgebouwen rekening met hoe medewerkers zo optimaal mogelijk hybride kunnen samenwerken. We richten kantoorlocaties zo in dat medewerkers zo veel mogelijk ongehinderd naast elkaar online en fysiek kunnen samenwerken. Ontwerp en evaluatie gebeuren in nauw overleg met de gebruikers. Denk hierbij aan extra belhokjes en vergaderlocaties en verbetering van IT-faciliteiten. Zo creëren we de beste werkomgeving voor al onze collega’s.